Privacystatement

Dijkstra Vereenigde B.V. vindt het van het grootste belang dat er zorgvuldig met uw persoonsgegevens wordt omgegaan. Wij zijn niet alleen verantwoordelijk, wij voelen dat ook zo. Daarom worden uw persoonsgegevens zorgvuldig verwerkt, beheerd en beveiligd volgens de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

In dit privacy statement staat uitgewerkt welke persoonsgegevens wij verzamelen, gebruiken en met welk doel wij dat doen.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over u of die we in verband kunnen brengen met u, zoals uw naam en e-mailadres. Het verzamelen, bewaren en gebruiken van uw gegevens noemen we het ‘verwerken’ van uw persoonsgegevens. Dat is een begrip binnen de AVG.

Wanneer is dit privacystatement van toepassing?

Dit privacystatement is van toepassing op alle persoonsgegevens die Dijkstra Vereenigde B.V. verwerkt van iedereen die wel eens contact heeft (gehad) met Dijkstra Vereenigde B.V. zoals onze bezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen. Met Dijkstra Vereenigde B.V. bedoelen we ook onze website en webshops, zie: www.dijkstra.net

 

Beveiliging van persoonsgegevens

Alle gegevens die u bij ons achterlaat stoppen wij veilig achter slot en grendel met moderne technieken. Wie niks met uw gegevens te maken heeft, kan er niet bij. Geven we uw gegevens aan iemand anders – u leest hieronder waarom en wanneer we dat doen – dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met uw gegevens omgaat als wij en ze alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor diegene ze heeft gekregen. Mocht u het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via uw contactpersoon of via ons contactformulier dat u op onze website kunt vinden.

 

Doel gebruiken van gegevens

Wij gebruiken uw gegevens voor verschillende doelen. Wij gebruiken daarbij van u ontvangen gegevens, maar ook door onszelf verzamelde gegevens. Hierna kunt u zien welke doelen dat zijn.

Persoonlijke winkelervaring

Vaak gebruiken wij uw gegevens om u een zo persoonlijk mogelijke winkelervaring te bieden. Wij kunnen daarvoor bijvoorbeeld gegevens gebruiken van eerdere bestellingen, uw IP-adres en surf- en zoekgedrag. Deze staan bewaard in de cookies op uw computer. Over cookies kun u hieronder meer lezen.

Uw bestelling leveren

Voor uw bestelling hebben we uw naam, e-mailadres, adres(sen), betaalgegevens en soms ook uw telefoonnummer nodig. Daarmee kunnen we uw bestelling bezorgen en u op de hoogte houden over uw bestelling. We geven uw gegevens ook aan anderen als dat nodig is voor een bestelling, bijvoorbeeld aan bezorgdiensten of aan fabrieken wanneer uw bestelling direct daar vandaan komt.

Uw account

In uw account slaan we onder andere de volgende informatie op: uw naam, adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres, aflever- en betaalgegevens en andere opgegeven informatie. Handig, want dan hoeft u deze gegevens niet elke keer opnieuw in te voeren. We bewaren ook gegevens over uw eerdere bestellingen zodat u deze makkelijk kan terugvinden.

Service

U kunt met ons bellen en chatten via onze website. Om u snel te kunnen helpen bij vragen, maken we gebruik van uw gegevens en maken we aantekeningen die we bewaren. Handig als u ons nog een keer contacteert. Gegevens over een telefoongesprek of van een chat kunnen geregistreerd en bewaard worden. U helpt ons zo bij analyses en verbetering van onze diensten. Soms maken we gebruik van een andere partij voor het geven van antwoord op uw vragen. Die kan daarvoor uw gegevens gebruiken.

Reparatie

Soms maken we gebruik van een andere partij voor het uitvoeren van reparaties aan producten die u bij ons hebt gekocht. Die partij kan daarvoor uw gegevens gebruiken.

Nieuwsbrieven

U kunt zich aanmelden of heeft zich reeds aangemeld voor onze nieuwsbrief. Zo blijf u op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en ons nieuws. We hebben algemene en persoonlijke nieuwsbrieven. De persoonlijke nieuwsbrieven stellen we samen op basis van uw gegevens, zoals eerdere bestellingen en interesses. Dat maakt de nieuwsbrief interessanter voor u.

Wilt u geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen, dan kunt u zich via de link in de nieuwsbrief afmelden of meld u hier af.

Reviews

We zijn dol op reviews. En onze klanten ook. Wilt u een review schrijven, kies dan zelf of uw persoonlijke gegevens of uw naam zichtbaar zijn voor andere bezoekers. Ook is het mogelijk dat wij reageren op uw review. Wij houden namelijk bij (wanneer mogelijk) wie welke review schrijft. Wanneer u een review wilt verwijderen, kunt u een e-mail sturen naar: support@feedbackcompany.com. Geef dan in het onderwerp aan dat u uw review wilt laten verwijderen.

Verbetering van onze website, shops en service

We zijn voortdurend bezig onze dienstverlening te verbeteren. Daarom kunnen we uw gegevens gebruiken om u te vragen of u mee wilt doen aan een vrijblijvend klant- of marktonderzoek. Soms voeren anderen dat onderzoek voor ons uit. Wij geven die ander dan uw e-mailadres. Die ander moet zich natuurlijk ook aan onze privacyregels houden.

Social media

Stelt u via social media een vraag aan ons en zien we die vraag voorbijkomen, dan is het mogelijk dat wij uw bericht en uw accountnaam bewaren zodat we op uw bericht kunnen reageren

Achteraf betalen

Als u artikelen koopt die u niet meteen wilt betalen, kunnen wij uw kredietwaardigheid toetsen. We kunnen daarbij gebruikmaken van externe bureaus. Voor dat kredietonderzoek kunnen we uw gegevens aan anderen geven, die deze gegevens alleen voor dat doel mogen gebruiken. Daarnaast kunnen we u contacteren om u te herinneren aan een factuur die is verlopen. Soms voeren anderen dat telefoongesprek voor ons. Ook kunnen we uw gegevens doorgeven aan een incassobureau en/of deurwaarder die namens ons niet-betaalde facturen incasseert.

Zakelijke klanten en partners

Ook van onze zakelijke klanten en partners slaan wij gegevens van de contactpersoon op. Zijn het gegevens van personen, dan behandelen wij deze gegevens net zoals die van onze andere klanten.

Wij gebruiken voor al deze onderdelen van u ontvangen gegevens, maar ook door onszelf verzamelde gegevens. Bijvoorbeeld gegevens over uw bezoek aan onze website.

Wanneer wij gegevens aan derden (moeten) verstrekken zoals in dit privacystatement benoemd dan spreken wij af wat zij met de gegevens mogen doen. We gebruiken de gegevens niet voor andere doeleinden dan waarvoor ze verstrekt zijn en verkopen ze in geen geval aan derden en ook de partij met wie we de gegevens (moeten) delen mogen dit niet doen.

 

Datalekken en fraude

Als er een datalek zou zijn waarvoor wij verantwoordelijk zijn, bijvoorbeeld door een hack, melden wij dit bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en aan u als dat nodig is. Over de aard van de situatie, de maatregelen die zijn getroffen om de gevolgen te beperken en herhaling te voorkomen bijvoorbeeld. Wij zullen betrokkenen alleen over het datalek informeren indien als het gevolg van dat lek er mogelijk nadelige ernstige gevolgen zijn te verwachten. Is dat niet het geval, dan blijft melding achterwege.

Op fraude zit niemand te wachten, wij ook niet. Daarom gebruiken wij klantgegevens om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Als dat moet, geven wij klantgegevens aan de overheid.

 

Cookies

Cookies zijn kleine stukjes informatie die door uw browser worden opgeslagen op uw computer. Door het gebruik van onze website laat u vanzelf gegevens achter. Dat betreft bijvoorbeeld uw IP-adres of clickgedrag. De cookies zorgen ervoor dat onze website goed werkt en u fijn kunt winkelen. Meer informatie over cookies vindt u hier. Voor het anoniem bijhouden van bezoekersstatistieken maken wij gebruik van Google Analytics. De informatie op onze site en shops wordt op geen enkele wijze beïnvloed door andere belangen, zoals die van financiering of enige vorm van reclame.

 

Websites van derden

Dit privacystatement is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website en shops zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan het privacystatement van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

 

Kloppen uw gegevens niet of heeft u andere vragen?

Klopt er iets niet of wilt u uw gegevens inkijken of laten verwijderen, neem dan gerust contact op via uw contactpersoon of via ons contactformulier. We staan klaar om u te helpen.

 

Heeft u na het lezen van dit privacy statement nog vragen, laat het ons dan weten via uw contactpersoon of via ons contactformulier.

Verantwoordelijk voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit privacy statement is Dijkstra Vereenigde B.V., gevestigd aan de Pascallaan 9, 8218 NJ Lelystad.

 

Tot slot

Dit privacy statement kan wijzigen door wet- of regelgeving of toenemend inzicht. Kijk daarom regelmatig op deze pagina voor de meest recente informatie. Dit privacystatement kan op verzoek schriftelijk worden toegestuurd. Bedrijfsgegevens vallen niet onder de AVG, die gegevens worden opgeslagen als ze noodzakelijk zijn voor het beantwoorden van vragen of samenwerking.