Heraeus / Thermo MSC-Advantage, KS, KSP & (Maxi)Safe 2020 en Esco Airstream Klasse II Biosafety kabinetten

Klasse II BSC’s zijn de meest toegepaste LAF kasten in de laboratorium industrie. Dit type wordt gekenmerkt door het bieden van zowel product-, persoons- als omgevingsbescherming. Er wordt gezuiverde lucht door het HEPA of ULPA filter in een laminaire downflow omlaag op het product geblazen, waarna dit door roosters voor en achterin de kast wordt afgezogen. De persoon wordt beschermd doordat er daarnaast een constante luchtstroom van buiten in de kast wordt gezogen door de voorste roosters. In een klasse II BSC kan worden gewerkt met stoffen en pathogenen met een laag of gemiddeld risico, wat een biosafety level 1,2 of 3 betekend. De afgezogen lucht wordt over een HEPA of ULPA filter in de omgeving en weer in de kast gerecirculeerd. Dijkstra Vereenigde biedt in deze categorie de Thermo Scientific Herasafe KS-, KSP-, Safe 2020 en MaxiSafe 2020 serie aan. Naast het aangeraden biosafety level biedt het KSP en MaxiSafe 2020 model d.m.v. een derde HEPA filter en de DIN12980 norm de mogelijkheid om te werken met CMR’s, prionen en cytostatica. Ook biedt Dijkstra de Esco Airstream serie aan in Klasse II. Klasse II BSC’s zijn ook geschikt voor GMP laboratoria.

35 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

35 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

Klasse I LAF kasten

Een klasse I biosafety cabinet (BSC) kenmerkt zich door het bieden van persoons- en omgevingsbescherming. Hierbij wordt er een luchtstroom gecreëerd die omgevingslucht naar binnen zuigt en hiermee voorkomt dat er potentieel schadelijke samples in de omgeving vrijkomen. Er wordt geen productbescherming geboden. In een klasse I BSC kan worden gewerkt met stoffen en pathogenen met een laag of gemiddeld risico, wat een biosafety level 1,2 of 3 betekend. De afgezogen lucht wordt over een HEPA of ULPA filter in de omgeving gerecirculeerd. Vanwege de afwezigheid van productbescherming is dit type kast minder populair dan de klasse II BSC. Om deze reden biedt Dijkstra Vereenigde dit model niet aan.

Klasse III LAF kasten

Een klasse III BSC is een zogenaamd total containment cabinet. Hierbij wordt het hoogste niveau van product-, persoons- en omgevingsbescherming geboden. Dit type heeft een gas-dicht design, enkel toegankelijk via een dubbele gasdeur en dikke rubberen handschoenen Een klasse III BSC  is ontworpen om te werken met hoge risico stoffen en pathogenen met een biosafety level 4. Dit model BSC wordt niet aangeboden door Dijkstra Vereenigde.

 

terug naar top